Prohledat tento blog

středa 2. června 2021

Červnové pozvání na web

Pavlína Kolárová

Milí kolegové a přátelé autorského webu LKPB a jeho hostů,

děkuji vám všem, kdo jej tvoříte a přinášíte tak milé chvilky s krásou psaného slova pro naše čtenáře.  Vítám mezi námi nové autorky, paní Alenu Melicharovou a paní Janu Witthedovou, které si náš web vybraly pro prezentaci své tvorby, stejně tak mě těší stálost a přízeň všech kolegů literátů. Blahopřeji panu  Lechu Przeczkovi k vydání sbírky básní Motýlí křídla, ktrá svou poezi pohladí nejednu lidskou duši. Knížku vydalo nakladatelství Žár. Na našem webu najde malou ukázku z této sbírky.


V červnu začínají zrát třešně. Jaké to je, když si jich můžete hrst natrhat, když z nich šikovná hospodyně upeče bublaninu, když vás zdobily za ušima nebo když jste číhali na špačky. Máte třešně ve svých básních a povídkách? Možná zbytečná otázka, vždyť kdo by je tam neměl.


V roce 1950 se Československo přihlásilo k Mezinárodnímu dni dětí, který se od té doby slaví 1. června. Děti jsou bohatstvím a nadějí života a téma dítě, dětství jistě není cizí ani vaši tvorbě. Podělte se s námi o ni.


Červen doba, která vybízí k toulkám po krajině. Kde to máte nejraději, kam se vracíte a o kterém místě sníte? Nebo je pro vás krajina metaforou něčeho úplně jiného jak je tomu v básni Ireny Topinkové, která mě na tento námět navedla? Který kraj zůstává blízký vašemu srdci a jakpak je dnes u vás doma a jak bývalo, tenkrát, když…?


Na vaše červnové příspěvky, stejně tak na vaši novou tvorbu, upoutávky z knih a další krásné psaní se za autorský web těší

Pavlína

Ať se nám tváře znovu smějí a červenají!


https://literatinawebu.webnode.cz/

PavlinaKollarova@seznam.cz



Žádné komentáře:

Okomentovat