Prohledat tento blog

pondělí 6. září 2021

LKPB

 Milí literáti, básníci, prozaici,


skončilo období prázdnin a s nastupujícím podzimem přichází čas, kdy všichni doháníme, co je do konce roku ještě třeba. Přes veškeré pracovní i soukromé povinností, doufám, že nám snad zůstává  dostatek času pro jeden z nejkrásnějších koníčků, jakým je tvůrčí literární činnost. Vždyť uplynulé léto a nové povinností jsou pro nás právě tou krásnou inspirací tolik potřebnou ke psaní. Tak třeba vzpomínky z cest nebo jen samotná cesta, pěšinka, chodníček. Po kterých cestách rádi bloumáte, kde vás které zavedly a kam směřují? Napište nám, podělte se s námi o své cesty a cestování.

Podzim je čas dozrávání úrody a sklizní nejrůznějších plodů. A symbolem největším je pro mnohé jablko. I vy jistě máte svá kyselá, natrpklá, ale hlavně sladká a šťavnatá rudá jablíčka ve svých básních i povídkách. Prostřeme si s nimi náš čtenářský stůl.

Jen několik týdnů nás dělí od svátku poezie, kterým je Festival Den poezie. Koná  se na počest narození Karla Hynka Máchy. Festival pořádá Společnost poezie už od roku 1999. Letošním tématem je"Božská komedie". Zvolené téma má připomenout italského básníkaDanta Alighieriho (700 let od jeho úmrtí). Také  náš web se letos virtuální cestou zúčastní těchto festivalových dní. Již nyní mi můžete posílat své verše na toto téma. Festival proběhne v listopadu.

Přeji vám krásný čas spojený se psaním a těším se na vaše nové příspěvky.

 Mějte se hezky 

 Pavlína



Žádné komentáře:

Okomentovat