Prohledat tento blog

sobota 26. března 2022

František Tylšar v roli pohádkové osobnosti

 Letos po třicáté proběhl na výstavišti v Praze-Letňanech mezinárodní veletrh cestovního ruchu a regionální turistiky Holiday World & Region World (18.- 20. 03.2022). 

Svoji vlastní expozici zde měla společnost Mapcentrum s.r.o., známější spíše pod názvem Česká pohádková akademie

V neděli odpoledne v rámci jejího doprovodného programu proběhlo setkání Jeho veličenstva krále Jihočeského pohádkového království, takto populárního herce Václava Vydry s vévodou Valdštejnem a jeho chotí. Slavnostní událost završilo jmenování člena Obce spisovatelů ČR Františka Tylšara - Jahodového básníka, uznávaného iniciátora a editora sborníků Literáti na trati, výborného akordeonisty, fotografa, obdivovatele ženské krásy... a nyní Pohádkového ministra pro hudbu a poezii z vůle jihočeského Veličenstva pana Vydry. Předání jmenovacího dekretu přijal nový hodnostář pohádkového Království se slavnostním slibem, že bude dobrým správcem, pečujícím o Múzy hudební i poetické nejen v říši, nýbrž v okruhu působností České pohádkové akademie i po celé České republice. Tohoto vyznamenání se Jahodovému básníku dostalo více než oprávněně, vždyť je autorem už druhého svazku půvabných Veršovaných pohádek

Na výstavě byl rovněž představen nový Pohádkový cestovní pas, v němž byl František Tylšar již jako ministr uveden, a jeho osobnostní turistická vizitka; vizitky představují žádanou sběratelskou záležitost tzv. Turistického deníku. Ovšem vizitky nového ministra poezie byly všechny obratem vyprodány a na jeho podpis včetně razítka stála občas i fronta.

Františka Vrbenská

Foto: archiv ČPA







Žádné komentáře:

Okomentovat