Prohledat tento blog

úterý 16. ledna 2024

DEBUTOVÁ BÁSNICKÁ SBÍRKA KATEŘINY ANIMY DUŠKOVÉ OSLAVUJE LÁSKU, ŽIVOT A KREATIVITU

Básnířka a ilustrátorka Kateřina ANIMA Dušková vydává svou první básnickou sbírku s názvem ANIMA VE VÍRU ŽIVOTA. Sbírka se zaměřuje na oslavu lásky, života a kreativity. Jejím cílem je odvést na chvíli pozornost od každodenních starostí a ukázat půvab všedního dne, který je naplněn drobnými radostmi. Básně jsou doprovázeny vlastními ilustracemi autorky.  

Básnická sbírka ANIMA VE VÍRU ŽIVOTA je pomyslnou bránou do duše autorky. Ta umožňuje čtenářům alespoň na chvíli nahlédnout do jejího pocitového světa a podívat se, jak vnímá každodenní drobné zázraky a rozmanité vztahy na Zemi. Z celé palety pocitů si autorka vybírá ten, který v ní dlouhodobě nejvíce rezonuje, a tomu dává konkrétní podobu. „Hlavním pocitem, který prochází celou básnickou sbírkou, je láska. Láska, která vše spojuje neviditelnými mosty. Láska k lidem, umění, přírodě a životu,“ říká autorka Kateřina ANIMA Dušková a dodává: „Svou sbírkou chci přimět čtenáře, aby se na chvíli zastavili a uvědomili si jedinečnost života na Zemi. Aby si uvědomili, že to, co mnohdy pokládají za samozřejmé, je mnohdy velmi vzácné a cenné.“ Básnická sbírka je členěna celkem do pěti tematických kapitol. První kapitola obsahuje starší tvorbu autorky, která pomyslně otevírá její uměleckou duši a naznačuje, jakým směrem se bude sbírka dále vyvíjet. Další čtyři kapitoly už obsahují její současnou tvorbu a rozvíjí témata, která jsou pro ni dlouhodobě důležitá. Po formální stránce autorka využívá vázaný verš, kterému dává originální grafickou podobu. Básně jsou volně doprovázeny vlastními ilustracemi autorky.

Básnická sbírka ANIMA VE VÍRU ŽIVOTA byla vydána jak v tištěné, tak v elektronické podobě. Sbírku si mohou zájemci prohlédnout online na oficiálních webových stránkách autorky na www.katerinaanima.cz.


KATEŘINA ANIMA DUŠKOVÁ

Jsem česká básnířka a ilustrátorka. Narodila jsem se v Opavě, v současnosti žiji v Praze. Od dětství jsem ráda hrála na hudební nástroje a zpívala. Dlouhodobě jsem se věnovala hře na příčnou flétnu a sborovému zpěvu, se kterým jsem se účastnila koncertních zájezdů po Evropě a USA. Během vysokoškolského studia se stalo mým hlavním zájmem psaní poezie a tvorba ilustrací technikou kolorované kresby. Poezii pravidelně publikuji na sociálních sítích, v literárních časopisech, antologiích a almanaších. Účastním se autorských čtení. Pořádám také výstavy vlastních obrazů a básní, které jsem realizovala například v Praze, Brně a Opavě. Jsem členkou Sdružení výtvarníků ČR.

 

Kontakt

Kateřina ANIMA Dušková

(vlastním jménem Kateřina Müllerová)

katerinaanima@gmail.com

+420 777 991 882

www.katerinaanima.cz







Žádné komentáře:

Okomentovat