Prohledat tento blog

neděle 6. října 2024

Srdečně zdravím všechny poety, a literáty

Srdečně zdravím všechny poety, a literáty a příznivce autorského literárního webu!


I tento měsíc si vás dovoluji pozvat do světa autorského tvůrčího psaní, se kterým se můžete setkávat na našich stránkách a kde můžete kdykoli prezentovat svou tvorbu.


Když vymýšlím témata na nový měsíc, často si říkám, že všechna tu už snad byla, přestože je svět inspirací nevyčerpatelný. Pro tentokrát jsem zvolila dvě témata.

LÁSKA PROCHÁZÍ ŽALUDKEM a téma PAVUČINA (a také závěs, záclona, závoj, opona - co nebo koho ukrývají?


Nejsou povinná, nenechte se svazovat tématy, třebas vás inspirují k úplně jiným...


V listopadu uplyne 25 let od prvního ročníku Dne poezie (16. 11. 1999).

Festival proběhne od 11. 11. do 23. 11. 2024.

Téma letošního ročníku je “Na hrázi hudby“.

Připomíná dva významné poválečné umělce: Bohumila Hrabala (1914-1997), který na adrese Na hrázi na Palmovce v Praze bydlel (sám ji nazýval “na hrázi věčnosti”), a jeho přítele experimentálního umělce a představitele explosionalismu Vladimíra Boudníka (1924-1968). Ten s Hrabalem Na hrázi dva roky žil. Druhým důvodem je, že letošní rok je Rokem české hudby, který připomíná “magickou čtyřku v české hudbě” https://www.rokceskehudby.cz/…dby a zejména výročí čtyř velkých skladatelů Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka a Josefa Suka. Ale třeba i Karla Kryla.


Rádi bychom se prostřednictvím našeho festivalu zamysleli a následně i oslavili přesah mezi poezií a hudbou. Věříme, že i pro vás bude toto téma inspirativní.( https://www.denpoezie.cz/)


Rovněž náš literární web je k festivalu přihlášen, rádi tuto krásnou akci podpoříme, proto již nyní posílejte básně a krátké prózy, které budou ve dnech festivalu na webu publikované.


Těším se na vás, vaše literární práce, názory, nápady, na nové knihy a vše další, co nás spojuje. 


Mějte se hezky


Pavlína



Žádné komentáře:

Okomentovat