Prohledat tento blog

středa 23. března 2022

Vyhlášení literárních soutěží pro autory detektivek

 Vyhlášení literárních soutěží pro autory detektivek

 

Vážení příznivci detektivního žánru,

Česká sekce AIEP každoročně udílí prestižní ceny v oblasti literární tvorby. Už po 28. bude v roce 2022 udělena Cena Havran za nejlepší původní detektivní povídku, po 26. pak Cena Jiřího Marka za nejlepší původní knihu detektivního žánru vydanou v uplynulém roce.

Výbor AIEP – České asociace autorů detektivní literatury – právě vyhlásil obě soutěže pro nejlepší původní díla z předchozího roku:

 

CENA HAVRAN 

Do Ceny Havran přijímáme povídky napsané či publikované v roce 2021, původním jazykem textu musí být čeština. Autor může přihlásit maximálně dvě povídky o rozsahu maximálně 12 normostran (1 nstr. = 1800 znaků včetně mezer). Prosíme autory, aby si rozsah před zasláním povídky zkontrolovali, delší texty nebudou přijaty. Porotci hodnotí povídky anonymně, proto neuvádějte u povídky své jméno – to napište do průvodního e-mailu spolu se svou adresou a telefonem. Povídky, u kterých nebudou dodrženy výše uvedené podmínky, nelze do soutěže přijmout. Zasláním povídky autor uděluje svolení k publikování díla. Povídky zasílejte pouze e-mailem, a to na adresu: ceskadetektivka@gmail.com. Uzávěrka soutěže je 30. dubna 2022.

 

CENA JIŘÍHO MARKA 

Do soutěže přijímáme knihy detektivního nebo kriminálního žánru, které byly poprvé vydány v roce 2021. Podmínkou je, aby kniha měla ISBN a byla publikována v tištěné podobě, původním jazykem díla musí být čeština. Knihu může do soutěže přihlásit autor nebo nakladatel. Přihlásit lze maximálně dvě díla jednoho autora. Knihu je nutno zaslat ve dvou exemplářích (výjimečně jednu tištěnou a jednu elektronickou verzi), k zásilce je třeba připojit kontaktní údaje na autora (e-mail, adresu a telefon). Adresu, kam knihy zasílat, najdete na internetových stránkách asociace: www.ceskadetektivka.cz nebo na Facebooku. Uzávěrka soutěže je rovněž 30. dubna 2022.

Předpokládáme, že výsledky soutěží budou zveřejněny v září 2022. Nejlepší soutěžní povídky budou zároveň publikovány ve sborníku.

Za výbor AIEP B. M. Horská,

úřadující místopředsedkyně

Žádné komentáře:

Okomentovat