Prohledat tento blog

úterý 26. dubna 2022

Ve světle vitráží

 Ve světle vitráží se ocitá Melanie Nováková, autorka nové básnické sbírky. V mozaikách barevných sklíček hledá a nachází ta osobní.  Prochází se ve vzpomínkách, v tajných křehkých snech i v tvrdé a nesmlouvavé realitě běžných dnů a povinností. Přes všechna smutná sklíčka ale autorka vidí světlo svého života. Přírodu, lásku a drobné radosti, které ji obklopují a dělají její svět barevnějším.

Sbírka je doplněna autorčinými obrázky. Čtenář se při listování sbírkou a čtením moderní střízlivé leč výmluvné poezie sám ocitá v magickém světle vitráží.

Melanie Nováková (*1962)žije a pracuje ve Frýdku-Místku. Profesní život nejprve zasvětila práci aranžérky, ale později se začala věnovat dětem ve školství. Je členkou Literárního klubu Petra Bezruče, vydala průběžně šest básnických sbírek a knížku vzpomínek. Několikrát byla oceněná v literárních soutěžích. Ve volném čase ráda maluje.  Ilustruje nejen své sbírky, ale i dílka svých kolegů. Několikrát uspořádala výstavu obrazů spojenou s literárním podvečerem za účastí kolegů z LKPB a dalších hostů.

 Říká: „… paní Poezie k e mně  přichází většinou hned  ráno a doufám, že mi zůstane věrnou společnicí do dalších let...

 

Příběh obrazu

Zamilovat se

Nejkrásnější emoce

Někdy to bolí

jak chránit sebe

před sebou?

Milostné doteky duší

a moment zachycení

Jistota návratů

 

Ve světle vitráží

tvoje tvář

oči jež vidí

i do duše

Stojím tu pokorně v Božím domě

v jakési předtuše

Ve světle vitráží

jsi mužem mým

a já tvou ženou

V barevných sklech

spojených olovem

tak šťastně uvězněnou




Žádné komentáře:

Okomentovat