Prohledat tento blog

neděle 7. ledna 2024

Oslavenci měsíce ledna

Vážení přátelé,

setkáváme se znovu v době upřímných přání všeho dobrého, hlavně zdraví a štěstí, nad spoustou péefek od přátel, známých a různých firem. Do této nálady už zaznívá šum a rachot všednosti, jak končí čas svátků (ovšem správně má trvat do tří králů) a vánočních prázdnin.

My si dnes připomeneme dva naše členy, kteří slaví lednové narozeniny, a to nejdříve pana doktora Tomáše Hájka. Je znám jako autor ve dvou směrech: v literárním, kde se zabývá i ochranou kulturního dědictví, divadlem, prózou.  Druhá část je vědecká, publicistická. Řídí firmu na tvorbu projektů a studií a pracuje jako konzultant. Jeho první knihou bylo Stoupání do plynu (1991), a jeho zatím poslední prací je soubor drobných próz Jednodenní příběhy, který vyšel v roce 2018. Letos šestého ledna oslaví kulaté životní jubileum. 

Druhou oslavenkyní je čestná členka, paní Alena Klímová – Brejchová (BO-žena), jejíž narozeniny 28. ledna měsíc pomalu uzavírají. Všichni se obdivujeme pozoruhodné energii této básnířky, spisovatelky, rozhlasové dramaturgyně a překladatelky.  Je rovněž knižní editorkou, stojí za několika vydáními básnických sbírek svých přátel.  Mezi  její poslední sbírky patří Múzovo lehké políbení z roku 2020.

Oběma našim oslavencům ze srdce blahopřejeme a pozvedáme číši k přípitku. Ať vás provází jen to dobré, případně ještě lepší!

 

Hana Mudrová



Žádné komentáře:

Okomentovat