Prohledat tento blog

úterý 31. května 2022

Oslavenci měsíce června

 Máme tu měsíc mláďat a s ním spousty očekávání a dění lecčeho hezkého, třeba těšení na léto, na čas dovolených, prázdnin, výletů i návštěv.  Je to také čas mnohých narozenin a oslav.

Hojné červnové kulatiny nebo půlkulatiny nás  ale čekají hlavně v jiných letech, nyní se nám nadějný měsíc rozsvítil pouze pro naši členku Rady OS, Jihočešku Hanku Hosnedlovou. Přesně tak, dvaadvacátého června  slaví půlkulatiny novinářka, spisovatelka, autorka cestopisů a také autorka rozhlasových glos a fejetonů na mnohá témata. Mne zaujalo, že se její kniha pro děti Odpadoví skřítkové dočkala čtyř dalších vydání, naposledy v roce 2019. Také publikace o jedné z mých oblíbených skupin To byli Minnesengři je rozebraná. Co kniha, to jiné téma, každý si vybere.

Jak bývá zvykem, připomínáme zde rovněž  čestné členy.  O čtyři dny dřív, než  Hanka, osmnáctého června, totiž oslaví narozeniny Miroslav Stoniš, prozaik i básník, dramatik a scénárista, autor rozhlasových her.  Tohle médium mají s H. H. společné. Oslavenec je muž znalý světa a galantní, takže jistě nevadí, že jsme posloupnost protentokrát otočili a nejdříve zmínili dámu. Pan Stoniš je rovněž velmi činorodý, má na kontě řadu titulů různých žánrů a neváhal vstoupit ani mezi autory Dekameronu (2020).

Oběma našim výrazným osobnostem ze srdce přejeme pevné zdraví, hodně tvůrčí energie a další úspěchy ve všech oblastech. 

A protože je červen měsícem opravdu bohatým na osobní výročí mnoha našich členů, podobně pracovitých a vytrvalých, jako dva výše jmenovaní, přejeme všem co nejvíc dobrého, dostatek tvůrčí energie  a radosti v každém dni.

 

                                                                                              Hana Mudrová



Žádné komentáře:

Okomentovat