Prohledat tento blog

úterý 5. července 2022

Cena spisovatelů již potřetí

 Udělování Ceny Obce spisovatelů ČR se pomalu již stává tradicí. V letošním roce bude totiž udělována již potřetí. Je určena pro autora nejlepšího písničkového textu, přihlášeného do autorské soutěže festivalu Porta.

V prvním, startovním roce bylo toto nově zavedené ocenění díky nástupu covidu a následným opatřením udělováno nejprve virtuálně. Teprve po uvolnění byla originální keramická cena předána příslušnému autorovi osobně. V loňském roce si již tvůrce vítězného textu osobně odnesl keramický pohár Obce spisovatelů již přímo z letního festivalového jeviště v Řevnicích.

Přihlášené autorské písničkové texty, jichž letos bylo nepatrně více než loni, hodnotila porota, složená stejně jako v předchozích letech ze členů Rady Obce spisovatelů. A tentokrát se kupodivu bezvýhradně shodli na textu Ondřeje Podeszwy z kapely Meziměsto, která postupovala z Polabského kola. Vítězný text je přemýšlivý a nese název S váhami na křídlech. Také Ondřej si p první červencové neděli odnesl z portovního pódia keramický pohár z dílny jihočeského výtvarníka Jana Štarka. 

 -hh-

Žádné komentáře:

Okomentovat