Prohledat tento blog

pondělí 14. listopadu 2022

Almanachy členů Literárního klubu Petra Bezruče Frýdek – Místek přinášejí radost

Ano, přinášejí radost nejen jejím autorům ale i těm, kteří byli jimi obdarováni. Vždyť malá úzká brožurka, převážně o dvaceti stránkách (ale může být i více stránková) s barevnou obálkou přináší jakýsi výběr z psaní člena – literáta, který píše pod hlavičkou Literárního klubu Petra Bezruče Frýdek-Místek.

Co je obsahem almanachů? „Každý píše o něčem jiném – co prožil, co jej zaujalo – o přírodě, lásce, všedním dni či životě, o výletě k moři nebo v jiná zajímavá místa. Tak se sešlo celkem 426 stran uspořádaných v 17 almanaších – zajímavých, které dokáží upoutat lehkostí verše či prózy, jež proletíte jedním dechem. A když útlou brožuru přečtete až do konce a řeknete si – to je nádhera, to musím půjčit své známé, své kamarádce – tak věřte, že to je ta největší odměna pro každého autora, a sice – že se jeho dílko čte, že je o něj zájem.  Jsme rádi za finanční přispěvky od Města Frýdek-Místek a Frýdlant n./O. pro vydání almanachů,“  podotkla předsedkyně literátů Dajana Zápalková

A pokud se s almanachy budete chtít obeznámit, navštivte frýdeckou knihovnu, kde jsou k zapůjčení.

                                                                                                                 Dajana Zápalková

 


1 komentář:

  1. Ano, almanachy tohoto literárního klubu jsou opravdu kvalitní a pěkně zpracované, v poslední době jsem pročítala tato dílka od autorky Libuše Matysíkové. Velký obdiv si zaslouží i ilustrátoři. Jindra.

    OdpovědětVymazat