Prohledat tento blog

pondělí 2. ledna 2023

Oslavenci měsíce ledna

Začal nám další rok. Pokud by měl být celý takový, jako u nás, kde na Nový rok svítilo sluníčko, měli bychom prožívat dny plné zdraví, pohody, chuti do života i práce.

Oslav kulatin nebo půlkulatin se v tomto měsíci a roce  v řadách našich členů nedočkáme. Z osmi oslavenců ani jeden nezavrší významnější jubileum. Snad je v tom skrytý i dostatek slavení v minulých týdnech. Pouze dvěma našim čestným členům, které zmiňujeme vždy,  přiopijeme na zdraví a další inspiraci.

Patnáctého ledna bude slavit své další narozeniny v posledním desetiletí před stovkou literární historik a vysokoškolský pedagog, pan Bohumil Jirásek. Mnoho let pracoval a nadále žije v Plzni, které věnoval i řadu fejetonů. Mezi poslední jeho tituly patří Moje republika 1918- 2018 (2018).

Ke konci měsíce, dne 28. ledna, připijeme na zdraví paní Aleně Klímové. Tato česká básnířka, spisovatelka, knižní editorka a malířka je stále velmi aktivní. Mezi poslední  sbírky básní patří Múzovo lehké políbení (2020), je autorkou povídkové knihy Zázraky hypnoterapie (2020), a její verše najdeme i v almanachu Cesta k hoře úsvitu (2020).

Všechno dobré a ještě lepší, příjemný celý rok a co nejlepší oslavu se všemi blízkými a milými!


Hana Mudrová



Žádné komentáře:

Okomentovat