Prohledat tento blog

neděle 28. května 2023

Petr Koudelka - Co vždycky jenom zbývá

Se svou knižní prvotinou Co vždycky jenom zbývá vstoupil na knižní trh básník Petr Koudelka z Roztok u Prahy. Básničky začal psát mezi lety 1976-1991. Od roku 1979 je začal uvádět v pořadu Mirka Kováříka Zelené peří v pražském divadle Rubín, později pak v Malostranské besedě. Ke psaní básniček se znovu vrátil v roce 2017.

Básničky sbíral do šuplíku, před několika léty se stal součástí Autorského webu LKPB a jeho hostů. Zúčastnil se několika literárních soutěží, ve kterých se umístil na předních místech.

Jeho poezie je přímá, bez velkých a složitých metafor ve volném verši vypráví příběhy obyčejného muže. Zasnívá se nad krásou rodné Prahy, nad běžnými starostmi a radostmi, které potkávají každého z nás. Výběr témat je široký a čtenář v nich najde sám sebe. Poezie psána srdcem a svět je v ní čistý, bez falešných příkras i se všemi svými bolestmi.

 

Odvahu vydat sbírku hledal autor dlouho a je moc fajn, že ji našel. Věřím, že sbírka Co vždycky jenom zbývá, nezůstane samotná a autor postupně pohladí  čtenáře na duši novými verši. Knížka vyšla v nakladatelství Nová Forma a lze ji zakoupit v internetovém knihkupectví www.kniznieshop.cz

 

Život se měří tím nejprostším metrem

od tohoto místa k tomuto místu

od tohoto dne k tomuto dni

první křik poslední vydechnutí

a mezi tím vším přešlapuje láska



Žádné komentáře:

Okomentovat