Prohledat tento blog

pondělí 29. května 2023

10 let – 100 povídek

V květnu spatřila světlo světa nezvyklá kniha, svou náplní poněkud připomínající nestárnoucí a stále živý Dekameron. Tentokrát se jedná ale o knihu elektronickou a navíc je takovým symbolickým dárkem, který si nadělilo nakladatelství „e-knihy jedou“ k deseti letům své plodné existence. A co víc, tento knižní dárek poskytlo i všem čtenářům, kteří mají zájem, naprosto zdarma. Můžete si knihu stáhnout na odkazu -  100 povídek: Sbírka k 10 letům nakladatelství E-knihy jedou | eknihyjedou.cz anebo si z ní číst přímo na obrazovce svého počítače.

Autoři, s jejichž povídkami se v této nevšední publikaci můžete setkat, spolupracují s uváděným nakladatelstvím a pod jeho hlavičkou se již nejednou v průběhu uplynulého desetiletí prezentovali. Zařazené náměty jsou tudíž velice pestré, stejně jako využité žánry nebo osobitý styl autora. Prostě každý si tam najde ten svůj šálek čaje – nebo spíše písmenek.

Mezi stovkou jmen najdete autory poměrně známé, mladé začínající prozaiky, ale i zcela neznámá jména na poli literatury. Jihočeský klub Obce spisovatelů je zde zastoupen autorským trojlístkem – Hanka Hosnedlová, Miroslav Tota a František Tylšar. Ale pokud bude podobný počin k dispozici i při patnáctém nebo dvacátém výročí nakladatelství, jsem přesvědčená, že těch jmen z našich jihočeských řad tam bude daleko víc. (hh)



Žádné komentáře:

Okomentovat