Prohledat tento blog

neděle 26. června 2022

Emílie Kozubíková - Můj ostrov vidoucích

Emílie Kozubíková 

Můj ostrov vidoucích

Nová Forma 2022 

Básnířka a prozaička Emilie Kozubíková je zakládající členkou Literárního klubu Petra Bezruče, který sdružuje již 25 let literáty zpod Beskyd a okolí. Nedávno oslavila životní jubileum. Snad právě

 ono ji přivedlo na myšlenku předložit čtenáři autobiografii Můj ostrov vidoucích

„O dobrodružném dětství, mládí, rodičovství, rádoby kariéře i partnerství je kniha ambicí, životního stylu v překonávání překážek hendikepu autorky ztrácející zrak, potažmo i sluchovou ostrost v rozmezí let 1940 až 2021, kam zvu nesourodým konglomerátem propracovaných příběhů i jednoduchými záznamy dochovaného deníku.“ napsala autorka v úvodu své knihy.  Kniha rozdělená do pěti částí a doplněna fragmenty z emailové pošty i částmi písní dokreslujících atmosféru vzpomínek ilustrovaná Janem Mazurkem  nabídne poutavé a laskavé čtení, které je opentleno bohatým jazykovým vyjádřením s kouzlem osobitého humoru vlastního autorce. V dojemných pasážích pak čtenář pozná, že Emilie Kozubíková se svou knihou jde nejen s kůží na trh, ale i s otevřeným srdcem, věčně mladou duší a otimistickou náladou, kterou neztrácí.

Emilie Kozubíková ve své celoživotní tvorbě dokazuje, že i se svým hendikepem vidí svět pestrý a barevný, častěji více než my ostatní.

Knihu lze zakoupit na knižním e-shopu

 https://www.stahuj-knihy.cz/Emilie-Kozubikova-Muj-ostrov-vidoucich-d1651.htm#detail-anchor-description

 

a bude obohacením knihovničky nejednoho čtenáře. 



Žádné komentáře:

Okomentovat