Prohledat tento blog

čtvrtek 15. srpna 2024

Dialog na cestě a Pražský klub spisovatelů - srpen2024

 Vážené kolegyně a vážení kolegové, milí přátelé a příznivci,

prázdniny jsou časem odpočinku. Z důvodů dovolených nebo pobytů mimo Prahu jsou setkávání spíše omezena. Ale i tak jsme v červnu oslavili půlkulaté jubileum PhDr. Olgy Nytrové. Markéta Hlasivcová a Květoslava Salmonová spoluorganizovaly a moderovaly již XXII. ročník Festivalu duchovní hudby, tentokráte se zaměřením na probíhající Rok české hudby a české skladatele. Festival proběhl na svátek slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje 5. července v Chrámu sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí. Dále se vedoucí Dialogu na cestě a někteří členové zúčastnili vernisáže fotografií Luboše Y. Koláčka v Artcentru u Vinohradského pivovaru. Na našich www stránkách je vyvěšena pozvánka na „Básnění s Radanou s kytarou Ivana Frieda“, které proběhne ve čtvrtek 15. 8. v kavárně VOLVOX GLOBATOR. Další, spíše neformální, setkání plánujeme na úterý 17. září od 17 hodin. A v říjnu se budeme těšit na přednášku profesora Čorneje o Janu Žižkovi z Trocnova.


Informace o našich aktivitách a pozvánky na plánované akce naleznete na našich webových stránkách www.dialognaceste.cz


Vaší laskavé pozornosti opět  doporučujeme Dialog na cestě (kanál na videotéce YouTube)

https://www.youtube.com/@dialognaceste4915/videos


Zásluhou Ing. Václava Strachoty zde přibývají pořady se zajímavými osobnostmi, které vystupovaly v Karlíně. Jmenujme např. prof. Petra Čorneje, Alexandera Tomského, prof. Maxe Kašparů, dr. Ladislava Heryána, MUDr. Bohumila Ždichynce ad. Zavzpomínáme na dr. Radima Uzla, dr. Jana Vodňanského, Táňu Fischerovou a další zajímavé osobnosti, se kterými se už můžeme setkat pouze prostřednictvím videozáznamů.

Z minulého roku jsou vyvěšena zajímavá setkání např.  s Ing. Radovanem Voříškem, psychoterapeutem a lektorem prevence na poli drogových závislostí; Alexanderem Tomským, českým politologem, publicistou, filosofem, spisovatelem a nakladatelem, a též překladatelem z angličtiny a češtiny; profesorem Maxem Kašparů, knězem, psychiatrem a zároveň spisovatelem

Naleznete zde videozáznam večera k oslavě 20 let Dialogu na cestě v Galerii Cesty ke světlu. Texty, úvahy, eseje, články i verše z připravovaného almanachu recitují skvělí herci Vilém Udatný a Petra Jungmanová.  Jsou zde příspěvky teologů, filosofů, básníků, např.  Milana Balabána, Ladislava Hejdánka, Maxe Kašparů, Alexandra Tomského, Ivo Tretery, Jana Hellera, Jana Kačera, Jitky Molavcové a dalších. Tento reprezentativní večer korunuje 20 let tvůrčí činnosti sdružení Dialog na cestě, který založila a vede Olga Nytrová.

Když Vás některý pořad osloví, budeme moc rádi, pokud ho doporučíte ke zhlédnutí někomu z přátel či z rodiny nebo i známým. Pomůžete dobré věci. 


JAK OTEVŘÍT „DIALOG NA CESTĚ“ NA YOUTUBE

1/ Otevřete jej kliknutím levého tlačítka myši na tomto odkazu:

       https://www.youtube.com/@dialognaceste4915/videos

2/ Další možností je, že si otevřete internetovou stránku YouTube.

    Do okénka „Hledat“ zapíšete Dialog na cestě. Potom kliknete na odkaz „Dialog na cestě“, který se objeví a otevře se Vám úvodní stránka. V ní například potvrďte nabídku „Videa“, kde přehledně uvidíte seznam všech nabízených videí.

 

Na www stránkách Církve československé husitské  https://www.ccsh.cz/casopisy-ke-stazeni.html  jsou vyvěšeny časopisy a kalendáře, např. je zde vyvěšeno již 7 kalendářů Blahoslav. V současnosti editoři a redaktoři O. Nytrová a V. Strachota dokončují 8. kalendář Blahoslav 2025. Najdete zde i dvouměsíčník Husita a týdeník Český zápas, kde je O. Nytrová členkou redakční rady a do nichž přispívají i další členové Dialogu na cestě a Pražského klubu spisovatelů. 

 

Se srdečným pozdravem

 

PhDr. Olga Nytrová

předsedkyně Pražského klubu spisovatelů a členka Rady Obce spisovatelů

t. 608 160 446

www.dialognaceste.cz

Dialog na cestě na YouTube

 


Žádné komentáře:

Okomentovat